Paste cu mazăre si sos de smantana

Printeaza

Paste  cu mazăre si sos de smantana din: paste, mazare, usturoi, sunculita, supa de legume, ulei, smantana, creme fraiche, parmezan, frunze de busuioc, sare, piper.

Ingrediente:Paste cu mazăre si sos de smantana

  • 400 g paste Casarecce
  • 200 g mazăre con­gelată
  • 1 căţel de usturoi
  • 200 g şunculiţă un pic afumată
  • 1 lingură de ulei
  • 100 ml supă de legume
  • 100 ml smântână obişnuită
  • 1 lin­gură de creme fraiche
  • 1 lingură de parmezan
  • 2 linguri de frunze de busuioc
  • sare
  • piper proaspăt măcinat

 

Mod de preparare:

Fierbi pastele în suficientă apă cu sare, conform instrucţiunilor de pe pachet. Mazărea o laşi la decongelat. Căţelul de usturoi îl toci mărunt, apoi îl căleşti împreună cu şunculiţă în ulei încins.

Stingi cu supa de legume şi cu smântână. Aduci totul la fierbere şi laşi câteva minute. Apoi adaugi mazărea, parmezanul şi smântână groasă şi amesteci totul. Dacă e necesar, pui sare şi dai gust cu piper.

Tai frunzuliţele de busuioc in fâşii subţiri. Scurgi un pic pastele şi încălzeşti puţin castronelele în care urmează să le pui. Amesteci pastele Casarecce cu sosul de smântână şi le aduci la masă decorate cu fâşiuţe de busuioc.

Pastele Casarecce sunt un fel de macaroane mai groa­se, răsucite şi rupte în bucăţi.

Creme Fraiche este denumirea pen­tru un sortiment de smântână mai groasă şi mai grasă decât cea obişnuită, pasteurizată.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.