Paste cu legume şi măsline

Printeaza

Paste cu legume şi măsline din: paste, dovlecei, ardei capia, usturoi, masline verzi, rosii, ceapa, ardei iute, ulei de floarea soarelui, sare, piper, busuioc.

Ingrediente:Paste_cu_legume_si_masline

  • 300 g paste
  • doi dovlecei
  • doi ardei capia
  • 3 catei de usturoi
  • 200 g masline verzi umplute
  • 200 g frunze de spanac
  • o conserva de rosii
  • o ceapa
  • un ardei iute mic
  • ulei de floarea soarelui
  • sare
  • piper
  • busuioc

 

Mod de preparare:

Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt.

Se călesc câteva minute împreună cu ardeiul iute tocat, apoi se adaugă roşiile din conservă pasate, sare şi piper după gust.

Se lasă să fiarbă până se îngroaşă puţin sosul, se ia de pe foc şi se păstrează la cald.

Dovleceii se spală, se taie rondele, se condimentează şi se prăjesc în ulei încins.

Se scot cu o spumieră pe un şervet absorbant, apoi se pun într-un bol. Ardeii capia se spală, se curăţă de seminţe şi se taie felii.

Se prăjesc în ulei încins, se scot şi se pun peste dovlecei.

Se adaugă frunzele de spanac spălate şi opărite în apă clocotită, măslinele verzi tăiate în jumătăţi, pastele fierte şi scurse de apă.

Se presară sare şi piper după gust şi se amestecă. Se pun în farfurii şi se servesc cu sosul picant, presărate cu busuioc tocat.

pentru ca pastele sa aiba un gust mai bun, spanacul se rupe bucatele si se consuma crud.

Paste cu legume şi măsline

Paste_cu_legume_si_masline

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.