Paste cu creveti si spanac

Printeaza

Paste cu creveti si spanac din: creveti, paste, lamaie, usturoi, ardei, spanac, telina, oregano, parmezan, ulei de masline, patrunjel, sare, piper.

Ingrediente:Paste cu creveti si spanac

  • 800 g creveţi decorticaţi
  • 500 g paste
  • o lămâie
  • 5 căţei de usturoi
  • doi ardei capia
  • 500 g spanac
  • o tijă de ţelină
  • 5 g oregano proaspăt
  • 100 g parmezan
  • 100 ml ulei de măsline
  • o legătură de pătrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Intr-un bol se pun creveţii cu usturoiul tocat, coajă rasă şi suc de lămâie, sare, piper şi oregano tocat. Se acoperă cu folie alimentară şi se introduc la rece 30 de minute.

Se încinge jumătate din cantitatea de ulei într-o cratiţă înaltă sau într-un wok, se pun ingredientele din bol şi se prăjesc la foc mediu circa şase minute, întorcând creveţii pe cealaltă parte după trei minute.

Se adaugă spanacul spălat, scurs de apă, ardeii capia tăiaţi rondele şi tija de ţelină feliată, se mai ţin două minute pe foc, se acoperă cu un capac şi se păstrează ta cald.

Pastele se prepară conform instrucţiunilor de pe pachet, se scurg de apă şi se pun peste ingredientele din cratiţă.

Se presară sare şi piper după gust, pătrunjel tocat şi se adiaugă restul de ulei de măsline. Se amestecă uşor ca să nu se sfărâme ingredientele, se pun în farfurii şi se servesc imediat.

 

Paste cu creveti si spanac

Paste cu creveti si spanac

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.