Paste cu costita, bacon si ciuperci

Printeaza

Paste cu costita, bacon si ciuperci din: paste colorate, prosciutto sau bacon, costiţă afumată (pancetta), ceapa, morcov, telina, unt, ciuperci, nucşoară, vin alb, mazăre din conservă sau congela­tă, supă de legume, sare, piper, parmezan, roşii în bulion.

 

Ingrediente:Paste_cu_costita_bacon_si_ciuperci

  • 250 g paste colorate
  • 50 g prosciutto sau bacon
  • 50 g costiţă afumată (pancetta)
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 1 tijă de ţelină
  • 50 g unt
  • 250 g ciuperci
  • 1 linguriţă nucşoară
  • 100 ml vin alb
  • 300 g mazăre din conservă sau congela­tă
  • 8-10 linguri supă de legume
  • sare
  • piper
  • parmezan
  • 400 g roşii în bulion

 

 

Mod de preparare:

Rumeneşti în unt încins baconul şi costiţa afuma­tă tăiate fâşii, apoi adaugi ceapa şi ţelina tăiate în cubuleţe, precum şi mor­covul tăiat în rondele fine.

După 2-3 minute, adaugi roşiile pasate cu furculiţa, ciupercile fin tăiate, sare, piper şi nucşoară, după gust.

După aproximativ 20 de minute, torni vinul.

După alte câteva minu­te, timp în care s-a evapo­rat alcoolul, pui mazărea, supa şi le laşi pe foc până scade sosul.

Fierbi pastele, le scurgi şi le amesteci cu sosul, iar deasupra razi parmezan.

Paste cu costita, bacon si ciuperci

Paste_cu_costita_bacon_si_ciuperci

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Paste cu bacon si sos de branza

Paste cu bacon si sos de branza

Paste cu bacon si sos de branza din: paste, bacon, porumb, ardei iute, usturoi, miere, patrunjel, vin alb, galbenus, parmezan. Ingrediente:  400 g paste 300 g bacon, maruntit 200 g porumb ½ ardei iute, tocat 6 catei usturoi, tocat 1 lingură de miere ¼ ceașca pătrunjel proaspăt, tocat ½ ceașca vin alb 3 gălbenușuri de […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.