Paste cu barbun la tigaie, rosii, ardei iute rosu si masline negre

Printeaza

Paste cu barbun la tigaie, rosii, ardei iute rosu si masline negre din: ulei de măsline, barbun, ardei iuţi roşii, usturoi, roşii uscate la soare, măsline negre,vin alb, paste, vin alb, sare, piper negru, pătrunjel cu frunza lată.

Ingrediente:Paste cu barbun la tigaie, rosii, ardei iute rosu si masline negre

  • 6 linguri de ulei de măsline
  • 4 fileuri de barbun, de 170-225 g fiecare, fără solzi
  • 2 ardei iuţi roşii medii/mari proaspeţi, curăţaţi de seminţe şi tocaţi mărunt
  • 1 căţel de usturoi feliat subţire
  • 1 mână de roşii uscate la soare, tăiate mare
  • 1 mână de măsline negre, soiul dumneavoastră preferat
  • 1 pahar de vin alb
  • 455 g paste
  •  sare şi piper negru proaspăt măcinat
  • o mână de pătrunjel cu frunza lată tocat foarte mărunt
  • puţin ulei de măsline extravirgin

Mod de preparare:

Puneţi uleiul de măsline într-o tigaie cu fundul gros încinsă moderat şi apoi barbunul, cu pieliţa în sus. Adăugaţi ardeiul iute, usturoiul, roşiile uscate la soare şi măslinele.

Lăsaţi să se călească uşor aproximativ 2 minute, fără ca usturoiul să se rumenească.

Apoi turnaţi şi vinul alb, acoperiţi cu un capac şi lăsaţi la foc mic 3 minute. Intre timp, fierbeţi al dente pastele în apă cu sare. Impin­geţi bucăţile de barbun într-o parte, înclinaţi uşor tigaia, astfel încât toate zemurile şi sosul să se adune în partea opusă şi adăugaţi pastele fierte.

După ce sosul le-a cuprins, gustaţi pentru a mai asezona dacă e nevoie şi adăugaţi cea mai mare parte din cantitatea de pătrunjel.

Amestecaţi cu grijă bucăţile de barbun. Presăraţi restul de pătrunjel pe deasupra şi stropiţi cu ulei de măsline extravirgin.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.