Paste cu amestec de ciuperci si ardei iute
PrinteazaPaste cu ameste de ciuperci si ardei iute din: ciuperci, ulei de măsline, usturoi, ardei iuţi roşii uscaţi, sare, piper, zeama de lamaie, paste, parmezan, patrunjel, unt fara sare.
Ingrediente:
- 250-300 g ciuperci
- 3 linguri de ulei de măsline
- 1 căţel de usturoi tocat mărunt
- 1-2 ardei iuţi roşii uscaţi, pisaţi sau tocaţi foarte mărunt
- sare şi piper negru proaspăt măcinat
- zeama de la 1/2 lamâie
- 455 g paste
- o mână de parmezan ras
- o mână de pătrunjel proaspăt tocat mare
- 55 g unt fără sare
Mod de preparare:
Curăţaţi ciupercile cu o pensulă de patiserie sau un şervet. Feliaţi-le subţire, dar rupeţi în jumătate gălbiorii şi nicoreţii vineţi. Puneţi uleiul de măsline într-o tigaie foarte încinsă şi adăugaţi ciupercile.
Lăsaţi-le să se călească rapid, amestecând o dată sau de două ori, apoi adăugaţi usturoiul, ardeiul iute şi puţină sare.
Continuaţi să prăjiţi la foc mare 4-5 minute amestecând constant. Apoi stingeţi focul şi stoarceţi pe deasupra lămâia. Amestecaţi şi asezonaţi după gust. Intre timp, fierbeţi al dente pastele în apă cu sare.
Adăugaţi-le peste ciuperci împreună cu parmezanul, pătrunjelul şi untul. Amestecaţi uşor, acoperind pastele cu ciupercile şi aroma lor.
Serviţi, răzuind ultimele bucăţi de ciuperci din tigaie, şi mai presăraţi puţin pătrunjel şi parmezan.
Paste cu amestec de ciuperci si ardei iute
Pofta buna!
Foarte bune pastele