Paste cu ciuperci si smantana

Printeaza

Paste cu ciuperci si smantana din: ciuperci, smantana, parmezan, busuioc, paste, ulei de masline, unt, usturoi, nucsoara si sos pesto.

Ingrediente:Paste_cu_ciuperci_si_smantana

  • 600 g ciuperci feliate, proaspete sau din conserva
  • 3 linguri smantana
  • 40 g parmezan, ras
  • o legatura de busuioc proaspat, tocat
  • 350 g paste (tagliatelle)
  • 2 linguri ulei masline
  • 15 g unt
  • 3 catei de usturoi, taiati rondele
  • un praf de nucsoara proaspat macinata
  • 4 linguri sos pesto, gata preparat

 

Mod de preparare:

Fierbe pastele in apa clocotita, cu sare, pana capata consistenta al dente. Scurge-le si pune-le inapoi in oala.

Intre timp, incinge uleiul si untul intr-o tigaie incapatoare, adauga ciupercile si caleste-le la foc iute 8-10 min, amestecand, pana se rumenesc.

Adauga usturoi si nucsoara si asezoneaza cu sare si piper.

Incorporeaza sosul pesto si smantana si tine pe foc sa se incalzeasca putin.

Daca sosul se ingroasa prea tare, adauga putina apa in care au fiert pastele.

Pune la un loc amestecul de ciuperci si parmezanul, adauga la paste si amesteca. Serveste cu busuioc.

Paste cu ciuperci si smantana

Paste_cu_ciuperci_si_smantana

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.