Paste cu carne de raţă

Printeaza

O reteta de paste cu carne de rata din: rata, ulei de masline, sare de mare, piper, portocala, paste, unt, parmezan, patrunjel, coaja si zeama de portocala, otet de vin rosu, ulei de masline, pancetta, ceapa rosie, morcovi, tulpini de telina, rozmarin, baton de scortisoara, usturoi, vin rosu fructat, stafide si seminte de pin.

Ingrediente:Paste cu carne de raţă

  • o raţă
  • ulei de măsline
  • sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat
  • o portocală tăiată în sferturi
  • 600 g paste occhi di lupo sau rigatoni
  • 2 cubuleţe de unt
  • o mână bună de parmezan proaspăt ras, plus încă puţin pentru decor
  • o legătură mică de pătrunjel proaspăt, tocat mărunt
  • coaja rasă şi zeama de la o portocală
  • oţet de vin roşu

Pentru sosul dulce-acrişor:

  • ulei de măsline
  • 6 felii de pancetta, tocată mărunt
  • o ceapă roşie, curăţată şi tocată mărunt
  • 2 morcovi, curăţaţi şi tocaţi mărunt
  • 2 tulpini de ţelină, curăţate şi tocate mărunt
  • frunzele tocate mărunt de la 6 fire de rozmarin proaspăt
  • un baton de scorţişoară
  • 4 căţei de usturoi, curăţaţi şi tăiaţi felii subţiri
  • 2 conserve a câte 400 g de roşii lunguieţe
  • o jumătate de sticlă de vin roşu fructat

opţional:

  • supă de pui o mână de stafide
  • o mână bună de seminţe de pin

Mod de preparare:

Incingeţi cuptorul la 180°C (treapta 4). Ungeţi raţa peste tot cu ulei de măsline, condimentaţi din abundenţă cu sare şi piper, apoi umpleţi-o cu sferturile de portocală. Puneţi raţa într-o tavă pentru cuptor, cu pieptul în jos, şi introduceţi-o la cuptor pentru 2 ore, întorcând-o la fiecare 30 de minute în zeama care s-a format, până când pieliţa devine subţire şi crocantă, iar carnea devine fragedă şi delicioasă, cu o uşoară aromă de portocale. Scoateţi raţa din tavă şi lăsaţi-o să se răcească puţin, circa 15 minute.

Pentru a prepara sosul dulce-acrişor, turnaţi puţin ulei de măsline într-o cratiţă mare şi prăjiţi cubuleţele de pancetta până când devin aurii, apoi adăugaţi ceapa, morcovii, ţelina, rozmarinul, scorţişoara şi usturoiul şi căliţi-le la foc mic 10 minute, până când se înmoaie legumele. Adăugaţi roşiile şi vinul roşu.

Fierbeţi în clocote mici circa 25 de minute, lăsând sosul să scadă lent, apoi scoateţi carnea de raţă de pe oase, rupeţi-o fâşii şi adăugaţi-o la sosul de roşii. Mai fierbeţi totul încă jumătate de oră, Adăugând puţină supă de pui sau apă, dacă e nevoie. Scoateţi batonul de scorţişoară, gustaţi sosul, potriviţi de condimente şi adăugaţi stafidfele şi seminţele de pin.

Puneţi pastele într-o oală cu apă clocotită şi sărată şi fierbeţi-le conform instrucţiunilor de pe pachet, apoi scurgeţi-le într-o strecurătoare, păstrând puţin din apa în care au fiert. Adăugaţi pastele la sos, amestecaţi bine, apoi luaţi cratiţa de pe foc şi adăugaţi untul, parmezanul, pătrunjelul, coaja şi zeama de portocală şi nişte oţet. Subţiaţi sosul cu o parte din apa păstrată, dacă e nevoie. Mai gustaţi o dată, ca să vedeţi dacă e suficient de condimentat, apoi serviţi pastele imediat, pe un platou mare sau în farfurii individuale, presărate cu parmezan ras.

Paste cu carne de raţă

Paste cu carne de raţă

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.