Paste cu brânză topită

Printeaza

O reteta de paste cu branza topita din: ulei de masline, ceapa, ardei, usturoi, pasta de rosii, penne, frunze de busuioc, branza topita, sare si piper.

Ingrediente:Paste cu brânză topită

  • 20ml ulei de măsline
  • 1 ceapă tăiată
  • 3 ardei: rosu, galben şi portocaliu, curăţaţi de seminţe ţi tăiaţi
  • 2 căţei de usturoi, tăiaţi
  • 300 ml pastă de rosii
  • 350 g penne
  • 10 frunze de busuioc
  • 250 g brânză topită
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Incălzeşte uleiul într-o tigaie adâncă şi pune ceapa la călit timp de 2-3 minute. Adaugă ardeii şi lasă la foc mediu câteva minute până devin moi şi uşor maronii. Lasă focul mic şi pune şi usturoiul pentru încă 2 minute. Amestecă totul pe foc, cu pasta de roşii şi un sfert de litru de apă.

Lasă să fiarbă timp de 15 minute până sosul s-a îngroşat şi apa a scăzut.

Intre timp, pune pastele în apă fiartă cu sare, după instrucţiunile de pe pachet, încălzeşte cuptorul la treapta a IV-a (180° C). Condimentează sosul din tigaie cu sare şi piper. Scurge pastele de apă şi amestecă-le cu sosul din tigaie şi o parte din frunzele de busuioc.

Pune totul într-o tavă de cuptor, iar deasupra aşază brânza. Lasă la cuptor timp de 5 minute până ce brânza s-a topit peste compoziţie. La servire, decorează cu frunzele de busuioc rămase.

Paste cu brânză topită

Paste cu brânză topită

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.