Pasta thailandeza rosie de curry

Printeaza

Veţi avea nevoie de 6-7 ardei iuţi roşii, lungi. Pentru a prepara pasta, rulaţi fiecare ardei între degete pentru a desprinde seminţele, apoi tăiaţi capătul dinspre codiţă şi scoateţi seminţele. Tăiaţi ardeii iuţi, apoi spălaţi-vă bine pe mâini.

Pentru a pregăti pasta roşie de curry, puneţi ardeii într-un mixer împreună cu 4 cepe roşii tocate, 5-6 căţei de usturoi tocaţi, o bucată de 4 cm de rădăcină de ghimbir, o tulpină de iarbă de lămâie curăţată şi tocată mărunt, o frunză de lămâie verde kaffir tocată mărunt (sau coaja rasă de la o lămâie verde) şi 1 mână de tulpini de coriandru tocate. Amestecaţi până când obţineţi o pastă fină, adăugând 1-2 linguri de ulei vegetal (opţional).

Măcinaţi câte o linguriţă de coriandru prăjit şi seminţe de chimion cu 1 1/2 linguriţe de piper negru boabe şi 1 linguriţă de sare de mare, până obţineţi o pudră fină, folosind un pisălog şi un mojar. Puneţi pudra în robotul de bucătărie şi adăugaţi 1 linguriţă de pastă de creveţi, dacă doriţi.

Amestecaţi până când se macină fin şi se omogenizează; va trebui să opriţi robotul pentru a curăţa de câteva ori laturile bolului, pentru ca pasta obţinută să se macine în mod uniform. Depozitaţi pasta de ardei iuţi într-un borcan cu capac, daţi-o la frigider şi folosiţi-o în decurs de o săptămână.

Pasta thailandeza rosie de curry

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.