Pastă de somon

Printeaza
Pasta_de_somon_02

Pastă de somon

Somonul proaspăt se fierbe uşor in apă clocotită, la foc mic, apoi se scoate şi se lasă sâ se răcească. După aceea se mârunţeşte, se asezonează cu diverse condimente, precum muştarul sau ardeiul iute uscat şi pisat, şi se adaugă maioneză.

Această operaţiune se poate realiza cu ajutorul unui blender sau cu furculiţa, in acest caz obţinându-se o pastă mai puţin fină.

Alături de somonul mărunţit se pot încorpora si nişte icre de somon, însă pasta trebuie amestecată foarte uşor, pentru a nu le zdrobi.

Pasta de somon se poate prepara cu ceva timp înainte şi poate fi păstrată în frigider, în mod tradiţional, ea era servită în mici grămăjoare de forma unor găluşte, alături de felii subţiri de pâine prăjită fără unt.

Pasta_de_somon_04

Pasta de somon

Ingrediente:

  • 450 ml apa
  • 250 ml vin alb
  • 1 ceapa mijlocie
  • 1/2 tulpina de telina
  • 4 fire de cimbru proaspat
  • 1 frunza de dafin
  • 500 g file de somon proaspat, fara piele
  • 500 g somon afumat, taiat marunt
  • 125 g unt nesarat, la temperatura camerei
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 20 g patrunjel tocat marunt
  • 2 linguri suc de lamaie proaspat
  • 2 lingurite mustar Dijon
  • 2 lingurite capere
  • 2 lingurite coniac
  • 2 lingurite coaja de lamaie proaspata, data prin razatoare
  • sare
  • piper negru proaspat macinat
  • 75 g icre de somon

Mod de preparare:

Puneţi apa la fiert împreună cu vinul, ceapa, tulpina de ţelină, cimbrul şi frunza de dafin. Când începe să clocotească, adăugaţi somonul proaspăt, micşoraţi focul, astfel încât apa din cratiţă sâ bolborosească lin şi fierbeţi peştele cam 8 minute sau până când carnea devine opacă. Pe la mijlocul timpului de fierbere, somonul trebuie întors. Când e gata, scoateti-l într-un castron şi lăsaţi-l sâ se răcească.

Mârunţiţi peştele cu ajutorul unei furculiţe; adăugaţi somonul afumat, untul, ceapa tocată, pătrunjelul, sucul de lămâie, muştarul, caperele, coniacul, coaja de lămâie, prfecum şi sare şi piper dupâ gust. Amestecaţi bine toate ingredientele, după care încorporaţi uşor icrele.

Puneţi pasta obţinută într-o terină sau într-un castron de 1 litru, apăsând-o uşor pentru a o nivela. Pasta trebuie pregătită cu 4 ore înainte de a fi servită şi trebuie păstrată la frigider, acoperită.

Pastă de somon

Pasta_de_somon_05

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • pasta de somon
  • pasta de somon proaspat

4 comentarii

  1. EU asa fac pasta de somon:

    250 g somon afumat
    1 galbenus
    sare si piper dupa gust
    1/2 legatura patrunjel
    sucul de la 1/2 lamaie

    Mod de preparare:

    Il tocati marunt si il puneti in robotul de bucatarie, impreuna cu zeama de lamaie, si il mixati pana ce devine o pasta. Adaugati si un galbenus de ou, potriviti cu sare si piper si la final puneti si patrunjelul tocat. Scoateti paste de somon intr-un bol pe care il puneti in mijlocul platoului cu biscuitei sau felii de paine.

  2. Mioara Loris

    Nu am facut niciodata pasta de somon

  3. Nici eu, dar am mancat pasta de somon si e delicioasa

  4. Foarte buna pasta de somon

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.