Pasta picanta de curcan si masline

Printeaza

Pasta picanta de curcan si masline din: carne de curcan, sunca, masline, pasta de ardei, sare, piper, patrunjel, oua, ulei, castraveti murati, smantana, cascaval.

Ingrediente:Pasta picanta de curcan si masline

Pentru pastă:

  • 1 kg carne da curcan
  • 250 g şuncă
  • 100 g măsline verzi fără sâmburi
  • 1 lingură pastă de ardei iuţi
  • sare
  • piper alb
  • legătură pătrunjel verde

Pentru sos:

  • ouă
  • 150 ml ulei
  • 2 castraveţi muraţi
  • 1 ceaşcă smântână
  • sare

Pentru decor:

  • 1 felie subţire de caşcaval
  • felie de şuncă
  • fire de pătrunjel verde
  • 2-3 măsline verzi

 

Mod de preparare:

Pentru pastă, fierbi car­nea de curcan timp de 45 de minute, în apă uşor sărată, după care o treci prin maşina de tocat.

Fierbi un ou din cele pentru sos. Faci maioneză din gălbenuşul crud, gălbenuşul fiert şi uleiul adăugat picătură cu picătu­ră, în timp ce mixezi. Adaugi castraveţii raşi fin, bine scurşi, 2 linguri de smântână şi sare după gust.

Amesteci carnea cu sosul, pasta de ardei iuţi, verdeaţa fin tocată, sare şi piper după gust. Dacă e nevoie, mai adaugi smântână, până obţii o pastă nu prea moale, care se întinde pe pâine cu uşurinţă.

Intinzi jumătate din pasta de carne pe un platou, pre­sari bucăţi de şuncă tocată şi măslinele tăiate fâşii, apoi acoperi cu pasta rămasă şi nivelezi cu lingura suprafaţa şi marginile aperitivului.

Decorezi cu felii de măsline, verdeaţă şi bucăţi de caşcaval şi şuncă. Păstrezi aperitivul la rece şi îl scoţi din frigider cu 30 de minute înainte de a-1 servi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.