Pasta pentru gulas

Printeaza

Pasta pentru gulas din: rosii, ardei capia, gogosari, ceapa, ardei iute, boabe de piper, seminte de chimen, foi de daifn, sare, zahar.

Ingrediente:Sosuri_2

  • 1 1/2 kg rosii bine coapte
  • 8 ardei capia
  • 8 gogosari
  • 7 cepe de dimensiuni mijlocie
  • 2 ardei iuti
  • 1 lingurita boabe de piper
  • 1 lingurita cuisoare
  • 2 lingurite seminte de chimen
  • foi de dafin
  • sare
  • zahar dupa gust

 

Mod de preparare:

Speli roşiile, ardeii capia, ardeii iuţi, gogoşarii şi ceapa curăţată, după care le tai cubuleţe. Pui toate legumele la fiert şi le laşi să se înmoaie. Pasezi printr-o strecurătoare legumele sau le mixezi în robotul de bucătărie.

Legi într-un tifon boabele de piper, cuişoarele, seminţele de chimen şi foile de dafin. Pui într-un vas pasta de legume şi o fierbi împreună cu condimentele. Amesteci până când pasta se îngroaşă, după care scoţi săculeţul cu condimentele, adaugi zahăr şi sare după gust şi continui fierberea la foc mic, pentru 10 minute.

Când ai obţinut pastă de consistenţa dorită, iei vasul de pe foc. Umpli cu pastă borcane de 400 ml, în prealabil spălate, sterili-zate şi aşezate pe supor-turi metalice. Deasupra poţi să pui câte 1 lingură cu ulei încins.

Legi borcanele cu celofan dublu sau le înfiletezi capacele. Le laşi să se răcească sub pături, până a doua zi, după care le aşezi în cămara bine aerisită.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.