Pasta de porumbe

Printeaza

Pasta de porumbe din: bobite porumbe, zahar, vin alb.

Ingrediente:Pasta de porumbe

  • 2 kg bobiţe porumbe coapte (să fi căzut bruma pe ele)
  • 1 kg de zahăr
  • 2 pahare vin alb

 

Mod de preparare:

Bobiţele de porumbe se curăţă de codiţe şi se spală în mai multe ape reci. Se fierb cca 20 min. de la primul clocot. Se scurg de sucul lăsat, apoi se pasează (sau presează) cu lingura, într-o strecurătoare cu ochiuri mari, până ce rămân doar pieliţele şi sâmburii.

Peste pulpa de fructe se adaugă o ceşcuţă din sucul scurs şi 2 pahare de vin alb, apoi se fierbe la foc domol, cca 30 de minute, după care se adaugă şi zahărul.

Se amestecă uşor, pe foc domol, până se îngroaşă ca o smântână mai groasă. Se dă de pe foc şi se toarnă fierbinte în borcane de sticlă, cu capac etanş.

Se foloseşte în special la prăjituri, dar este delicioasă şi servită simplă, cu biscuiţi sau pâine, ori se poate adăuga în iaurturi.

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.