Pasta de gutui cu lamaie

Printeaza

Pasta de gutui cu lamaie din: gutui, suc de lamaie, zahar.

Ingrediente:Pasta de gutui cu lamaie

  • 1000 g gutui
  • sucul de la 1 lămâie
  • 500 g zahăr pentru gemuri

 

 

Mod de preparare:

Gutuile se aleg şi se curăţă de puf cu un prosop, deoarece acesta conţine uleiuri eterice care vor provoca mai târziu râncezirea gemului.

Nu se curăţă nici de coajă, nici de cotoare, ci se taie cubuleţe şi se pun la fiert cu puţină apă. Când s-au înmuiat, se pot pasa, operaţie în urma căreia se vor îndepărta cotorul şi părţile tari.

Apoi se adaugă zahărul şi sucul de lămâie, se amestecă şi se lasă la fiert până începe să se desprindă de cratiţă.

Pasta astfel obţinută se întinde într-o tavă în strat de circa 1 cm grosime şi se dă la cuptor, la uscat, la 60 grade C, unde se lasă peste noapte.

A doua zi se taie cu cuţitul saiu cu forme de fursecuri. Pentru ca să nu se lipească una de altaa, se pot da prin zahăr tos sau prin fulgi de cocos.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.