Pasta de fasole cu usturoi

Printeaza

Pasta de fasole cu usturoi din: fasole, ulei, salote, usturoi, lamaie, sare, piper, lipii.

Ingrediente:Pasta de fasole cu usturoi

  • 3 lipii
  • 2 linguri ulei de măsline
  • zeama de la 1/2 de lămâie
  • 100 ml supă de legume
  • sare şi piper
  • 4 şalote
  • 2 căţei de usturoi
  • 800 g de fasole

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 220° C/ gaz 7.

Se pun 3 lipii, rupte bucăţi, pe o tavă. Se ung cu o lingură ulei de măsline şi se râşneşte mult piper deasupra, apoi se coc 5-6 minute, până devin crocante şi aurii.

Se încinge 1 lingură ulei de măsline într-o tigaie, se adaugă 4 şalote tocate fin, 2  căţei de usturoi striviţi şi 1 lingură frunze de rozmarin tocate; se căleşte 8-10 minute, până se înmoaie.

Se lasă la răcit câteva minute, apoi se răstoarnă totul într-un robot de bucătărie, împreună cu 800 g de fasole albă de la conservă, scursă, coaja rasă şi zeama de la 1/2 de lămâie, 100 ml supă de legume, sare şi piper.

Se serveşte cu bucăţile crocante de lipie, stropite cu ulei de măsline.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.