Pasta de cartofi cu verdeata

Printeaza

Pasta de cartofi cu verdeata din: cartofi, masline, margarina, marar, patrunjel, sare, piper.

Ingrediente:Pasta de cartofi cu verdeata

  • 4 cartofi mari
  • 100 g masline
  • 2 linguri margarina
  • 1 legatura de marar
  • 1 legatura de patrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se spală foarte bine cartofii şi se pun la fiert, în coajă, într-o oală cu apă clocotită şi puţină sare. Când au fiert suficient, se scot şi după ce s-au răcit se curăţă de coajă şi de toate punctele negre şi se presează, ca pentru piure.

Măslinele, dacă sunt prea sărate, se ţin câteva ore în apă rece, care se schimbă de câteva ori, apoi se spală bine şi se scot sâmburii, după care se toacă foarte mărunt sau se trec printr-o sită.

Se curăţă verdeaţa, se spală sub un jet puternic de apă rece şi se toacă foarte fin. Se amestecă cartofii cu margarina, încălzită puţin pe marginea aragazului, apoi cu măslinele, verdeaţa şi un praf de piper.

Se serveşte pe felii de pâine prăjită.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.