Pasta de ardei cu rosii

Printeaza

Pasta de ardei cu rosii din: gogosari, rosii, frunze de telina, sare.

Ingrediente:Pasta de ardei cu rosii

  • 5 kg gogosari sau ardei gras rosu si galben
  • 5 kg rosii bine, coapte
  • 1 legatura mare-frunze de telina
  • sare

 

Mod de preparare:

Speli roşiile şi le tai în patru. Indepărtezi cotoarele si partile necoapte. Speli ardeii si ii cureti de cotoare si seminte. Treci ardeii prin masina de tocat carne sau ii mixerzi in robotul de bucatarie. Pui rosiile si ardeii intr-un vas cu fundul dublu, adaugi frunzele de telina legate si le pui la fiert.

Amesteci incontinuu, ca sa nu se prinda. Cand amestecul a sczut si a inceput sa se ingroasa, adaugi sare dupa gust, continutul unui plic de conservant si mai lasi pe foc 10 minute.

Torni apoi pasta in borcane curate si sterilizate, cu  cu volumul de 350 ml. Infiletezi capacele şi le acoperi cu o pătură. Le laşi să se răcească astfel până a doua zi, când le aşezi în cămara rece.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.