Pasca fara blat

Printeaza

Pasca fara blat din: branza dulce, smantana, oua, zahar, lapte praf, faina, stafide, unt topit, zahar vanilinat, lamaie, unt, hartie de copt.

Ingrediente:Pasca_fara_blat

  • 750 g branza dulce
  • 500 g smantana
  • 5 oua
  • 10 linguri zahar
  • 3 linguri lapte praf
  • 2 linguri faina
  • 250 g stafide
  • 100 g unt topit
  • 2 plicuri zahar vanilinat
  • 1 lamaie
  • 1 lingura unt
  • hartie de copt

Mod de preparare:

Separati albusurile de galbenusuri. Mixati branza cu galbenusurile, zaharul, smantana, apoi adaugati treptat laptele praf, faina, stafidele, zaharul vanilinat, coaja rasa de lamaie si untul topit. Bateti albusurile cu 4-5 picaturi de zeama de lamaie pana cand, daca intoarceti bolul, spuma nu cade.

Incorporati spuma de albusuri in compozitia cu branza, amestecand usor, de jos in sus. Ungeti cu unt si tapetati cu hartie de copt o cratita de 3 kg. Turnati compoziţia, aduceti-o la acelasi nivel si introduceti cratita in cuptorul preincalzit. Coaceti pasca timp de 1 ora, la foc mic. Scoateti-o din forma dupa ce s-a racit complet si indepartati hartia de copt.

Pasca este foarte gustoasa si usoara, dar, pentru ca nu are multa faina, se poate lasa cand o scoateti din cuptor. Cand compozitia este inchegata, puteti sa scoateti pasca si sa asezati bucatele de rahat in forma de cruce.

Pasca fara blat

Pasca_fara_blat

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • reteta de pasca fara blat

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.