Pasca cu urda, scortisoara si ciocolata

Printeaza

Pasca cu urda, scortisoara si ciocolata din: făină, unt, sare, oua, bicarbonat, urda, scortisoara, ciocolata neagra, zahăr, esenţă de vanilie, zahăr pudră cu aromă de vanilie.

 

Ingredinete:Pasca_cu_urda_scortisoara_si_ciocolata

  • 200 g făină
  • 100 g unt
  • 1 praf de sare
  • 1 ou
  • 1 vârf de cuţit bicarbonat

Pentru cremă şi decor:

  • 500 g urdă
  • 2 ouă
  • 1 linguriţă scorţişoară
  • 300 g ciocolată neagră
  • 125 g zahăr
  • câteva picături esenţă de vanilie
  • 2 linguri zahăr pudră cu aromă de vanilie pentru decor

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, cerni făina într-un castron şi o ames­teci împreună cu untul rece, tăiat în cubuleţe, sarea, oul, bicarbonatul şi amesteci repede, formând un aluat potrivit de moale, pe care îl ambalezi în folie de plastic şi îl păstrezi în frigider pentru 30 de minu­te.

Pe masa de lucru presă­rată cu făină, întinzi o foaie de aluaţ, pe care o pui într-o tavă rotundă pentru tort, de 25 cm, cu pereţi detaşabili.

O înţepi din loc în loc, cu furculiţa.

Pentru cremă, topeşti ciocolata la bain-marie. Mixezi gălbenuşurile cu zahărul, adaugi esenţa de vanilie, scorţişoara, urda, iar la sfârşit, ciocolata topită care s-a răcorit.

Baţi albuşurile spumă tare cu puţină sare şi le încorporezi în cremă. Torni compoziţia în tavă, peste aluat şi îndepărtezi alu­atul în exces.

Intinzi din nou aluatul rămas şi tai fâşii late de 2 cm, din care faci un grilaj deasupra păştii. O coci 40 de minute la foc mediu (180°C).

Când se răceşte, o pudrezi cu zahăr.

Pasca cu urda, scortisoara si ciocolata

Pasca_cu_urda_scortisoara_si_ciocolata

Pofta buna!

 

 

 

retete

Pască umplută cu brânză și smântână

Pască umplută cu brânză și smântână din: faina, sare, lapte, zahar, drojdie, galbenusuri, esenta de rom, unt, branza dulce, coaja de lamaie, smantana, zahar, gris, albusuri, ananas, amidon. pentru aluat: 350 g făină 1 linguriță de sare 150 ml lapte 100 g zahăr 20 g drojdie 2 gălbenușuri 1 lingură esență de rom 100 g […]

 

retete

Pască în două straturi, cu mac

Pască în două straturi, cu mac din: faina, zahar pudra, esenta de vanilie, margarina, ou, sare, praf de copt, mac, coaja de lamaie, scortisoara. pentru aluat: 275 g făină 125 g zahăr pudră 1 fiolă esență de vanilie 100 g unt sau margarină 1 ou 1 vârf de cuțit de sare 1 linguriță praf de […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.