Pasca cu stafide

Printeaza

Pasta cu stafide din: biscuiti, unt, zahar, branza de vaci, zahar pudra, oua, stafide, zeama de portocale, ciocolata cu lapte si migdale.

Ingrediente:Pasca cu stafide

pentru blat:

  • 250 g biscuiti fragezi
  • 100 g unt
  • 4 linguri zahar
  • pentru umplutura:
  • 500 g branza de vaci
  • 4 linguri zahar pudra
  • 4 oua
  • 150 g stafide
  • 2 linguri zeama de portocale

pentru decor:

  • 50 g ciocolata cu lapte
  • 150 g migdale feliate

 

Mod de preparare:

Zdrobeşti biscuiţii, îi amesteci într-un castron, cu untul moale şi zahărul, până formezi un aluat dens. Dacă este nevoie poţi să mai adaugi 1-2 biscuiţi. Aşezi biscuiţii pe fundul unei tăvi rotunde unse, cu pereţii detaşabili, pe care o laşi la rece până pregăteşti umplutura.

Pregatesti umplutura: Freci gălbenuşurile cu zahărul, adaugi brânza, sta­fidele şi amesteci bine, apoi aromatizezi cu zeama de portocale. Incorporezi albuşul bătut spumă tare. Torni compoziţia în formă şi o introduci la cuptor, la foc potrivit, pentru 45 de minute. O laşi să se ră­cească total în formă, o scoţi şi o decorezi cu cioco­lată topită şi cu fulgi de migdale.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.