Pasca cu smantana si stafide

Printeaza

 

O reteta delicioasa de pasca cu smantana, faina, lapte, zahar, oua, esente, margarina si stafide.

Ingrediente aluat: Pasca cu smantana si stafide

  • 1 kg făină
  • 500 ml lapte
  • 300 g zahăr
  • 4 ouă (numai 2 albuşuri)
  • esenţe
  • 150 g margarină
  • 50 g drojdie

Ingrediente umplutură :

  • 500 g smântână
  • 6 ouă
  • 10 linguri zahăr
  • 2 esenţe de vanilie
  • 5 linguri făină
  • 100 g stafide (puse la înmuiat în apă caldă)

 

Mod de preparare:

Faci o maia dintr-o ceaşcă de lapte cald, 2 linguri de zahăr, drojdie şi puţină făină. Baţi toate aceste ingrediente până obţii o compoziţie ca o smântână şi o pui la crescut până îşi dublează volumul.

Pui făina într-un lighean şi torni laptele călduţ, marga­rina topită (dar nu fierbin­te), gălbenuşurile frecate cu sare şi zahăr şi albuşurile bătute spumă. încorporezi totul cu maiaua. La sfârşit, adaugi puţin câte puţin din margarina topită.

Laşi la crescut în ligheanul aco­perit cu un prosop, pus într-un loc călduros. După ce a crescut 1-2 ore, iei din aluat şi întinzi cu mâna o foaie de 1 cm grosime, peste care pui umplutura.

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • pasca cu smantana si stafide

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.