Pasca cu smantana si stafide
Printeaza
O reteta delicioasa de pasca cu smantana, faina, lapte, zahar, oua, esente, margarina si stafide.
- 1 kg făină
- 500 ml lapte
- 300 g zahăr
- 4 ouă (numai 2 albuşuri)
- esenţe
- 150 g margarină
- 50 g drojdie
Ingrediente umplutură :
- 500 g smântână
- 6 ouă
- 10 linguri zahăr
- 2 esenţe de vanilie
- 5 linguri făină
- 100 g stafide (puse la înmuiat în apă caldă)
Mod de preparare:
Faci o maia dintr-o ceaşcă de lapte cald, 2 linguri de zahăr, drojdie şi puţină făină. Baţi toate aceste ingrediente până obţii o compoziţie ca o smântână şi o pui la crescut până îşi dublează volumul.
Pui făina într-un lighean şi torni laptele călduţ, margarina topită (dar nu fierbinte), gălbenuşurile frecate cu sare şi zahăr şi albuşurile bătute spumă. încorporezi totul cu maiaua. La sfârşit, adaugi puţin câte puţin din margarina topită.
Laşi la crescut în ligheanul acoperit cu un prosop, pus într-un loc călduros. După ce a crescut 1-2 ore, iei din aluat şi întinzi cu mâna o foaie de 1 cm grosime, peste care pui umplutura.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- pasca cu smantana si stafide