Pască cu cremă de nucă

Printeaza

Pască cu cremă de nucă din: faina, oua, drojdie, zahar, lapte, coaja de lamaie, zahar vanilat, unt, ulei, nuca macinata.

Ingrediente:Pasca_cu_crema_de_nuca

  • 500 g faina
  • 2-3 oua
  • 1 cub drojdie
  • 150 g zahar
  • 200 ml lapte
  • coaja de lamaie
  • 1 plic zahar vanilat
  • 100 g unt
  • ulei pentru uns tava

pentru crema de nuca:

  • 5 oua
  • 150 g zahar pudra
  • 200 g nuca macinata
  • 1 plic zahar vanilat

Mod de preparare:

Cerni făina într-un castron. Adaugi treptat cubul de drojdie şi zahărul dizolvat în lapte, ouăle bătute cu puţină sare, coaja de lămâie, zaharul vanilat şi untul topit.

Frămânţi bine şi laşi aluatul la crescut.

Baţi gălbenuşurile cu zahărul. Adaugi zahar vanilat şi nuca măcinată, apoi albuşurile bătute spumă. Intinzi o foaie din aluat cât tava şi aranjezi colacul împletit pe margine.

Torni în mijloc compoziţia de nucă.

Coci pasca în cuptorul încins 25-30 de minute.

Pască cu cremă de nucă

Pasca_cu_crema_de_nuca

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Pasca moldoveneasca cu stafide

Pasca moldoveneasca cu stafide

Pasca moldoveneasca cu stafide din: unt, zahar, oua, lpate, faina, ulei, drojdie, branza, smantana, stafide. Ingrediente: Aluat 50 g unt 25 g zahăr 3 ouă 250 ml lapte 500 g făină 2 linguri ulei esenţe 25 g drojdie uscată sare Umplutură: 1 kg brânză de vaci 50 g unt zahăr vanilat 5 ouă 200 g […]

 

Pasca cu gris

Pasca cu gris

Pasca cu gris din: branza, stafide, oua, gris, zahar. Ingrediente: 500 g brânză de vaci 100 g stafide 3 ouă 3 linguri griş 5 linguri zahăr 2 plicuri zahăr vanilat coaja rasă de la o lămâie   Mod de preparare: Se prepară umplutura, amestecând 500 g brânză de vaci cu 100 g stafide, 3 ouă, […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.