Pasca cu branza, gris si fructe confiate

Printeaza

Pasca cu branza, gris si fructe confiate din: făină, unt, oua, sare, praf de copt, branza dulce, ricotta, gris, lapte, zahăr, fructe confiate (portocale, lămâie), coaja de lamaie, esenţă de vanilie.

Ingrediente:Pasca_cu_branza_gris_si_fructe_confiate

  • 400 g făină
  • 200 g unt
  • 2 ouă
  • 1 praf de sare
  • 1 plic praf de copt

Pentru umplutură:

  • 300 g brânză dulce
  • 200 g ricotta
  • 4 linguri griş
  • 150 ml lapte
  • 200 g zahăr
  • 150 g fructe confiate (portocale, lămâie)
  • coaja rasă de la 1 lămâie
  • 4 ouă
  • 1 fiolă esenţă de vanilie

Mod de preparare:

Pentru aluat, cerni într-un castron făina şi praful de copt şi o amesteci împreu­nă cu untul rece, tăiat în cubuleţe, ouăle bătute şi sarea.

Frămânţi puţin alua­tul, până devine omogen, îl ambalezi în folie de plas­tic şi îl păstrezi în frigider pentru 30 de minute.

Pentru umplutură, fierbi grişul în lapte şi,’după ce se răceşte, îl amesteci cu brânza dulce şi cu ricotta. încorporezi gălbenuşurile, coaja rasă de lămâie, esenţa de vanilie, fructele confiate tăiate bucăţi şi omogenizezi.

Baţi albuşurile spumă tare şi le adaugi în compoziţia cu brânză, ameste­când delicat, de jos în sus.

Intinzi aluatul într-o formă rotundă pentru tort, cu pereţii detaşabili, în prealabil unsă cu margarină şi tapeta­tă cu hârtie de copt. Torni umplutura cu brânză dulce şi îndepărtezi aluatul în exces.

Coci pasca la foc mediu, în cuptorul preîncălzit, pentru aproximativ 1 oră.

Pasca cu branza, gris si fructe confiate

Pasca_cu_branza_gris_si_fructe_confiate

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.