Pasca cu ciocolata

Printeaza

O reteta de pasca cu ciocolata din: faina, drojdie, galbenusuri, coaja de lamaie, lapte dulce, zahar, unt, ciocolata, cacao, faina, oua, lapte, zahar vanilat si unt.

Ingrediente:Pasca cu ciocolata

  • 1 kg faina
  • 50 g drojdie
  • 8 galbenusuri
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 500 ml lapte dulce
  • 300 g zahar
  • 200 g unt

pentru umplutura:

  • 100 g ciocolata
  • 2 linguri de cacao
  • 2 linguri de faina
  • 4 oua
  • 1 pahar lapte dulce
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 100 g unt

 

Mod de preparare:

Amesteci toate ingredientele pentru aluat într-un castron mare. în prealabil, pregăteşti o maia din drojdia frecată într-o cană cu 2 linguriţe de zahăr, până se lichefiază. Adaugi 2 linguri de lapte călduţ şi 2 linguri de făină, amesteci bine şi laşi maiaua la crescut.

Frămânţi bine aluatul, până obţii o cocă vârtoasă pe care o laşi la crescut 1-1,5 oră.

Intre timp, pregăteşti umplutura aşa: baţi ouăle cu zahărul pe foc mic, până se întăresc. Adaugi făina amestecată cu cacaua şi cu laptele călduţ, cu ciocolata, amestecând continuu, până obţii o cremă mai groasă.

O laşi la ră­cit, după care adaugi untul, fre­când bine, până se încorporează. Aşezi aluatul dospit pe fundul şi marginile unei forme mai înalte, tapetată în prealabil. Torni umplu­tura la mijloc şi introduci forma la cuptor. Când pasca s-a rumenit, o scoţi din cuptor, o laşi să se ră­cească şi o pui pe platou.

Pasca cu ciocolata

Pasca cu ciocolata

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • pasca cu ciocolata
  • pasca cu ciocolata la cuptor

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.