Păsărele din carne de porc umplute cu fileu afumat cu garnitură de sote de ciuperci şi cartofi ducesa

Printeaza

Păsărele din carne de porc umplute cu fileu afumat cu garnitură de sote de ciuperci şi cartofi ducesa

Ingrediente:Păsărele din carne de porc umplute cu fileu afumat cu garnitură de sote de ciuperci şi cartofi ducesa

  • 1,500 kg pulpă de porc
  • 300g cartofi
  • 500g ciuperci
  • sare
  • piper
  • 3 ouă
  • 150 g file afumat
  • 1 1/4 l vin
  • 4 linguri sos de friptură
  • 1 lingură bulion pastă
  • 4 castraveciori muraţi desăraţi
  • 1 legătură pătrunjel
  • 150g unt

 

Mod de preparare:

Din carne se taie 10 felii, se platează şi se taie rotunjind marginile. Din resturile de carne şi fileul afumat se face tocătură amestecată cu sare, piper şi un ou crud.

Tocătură se pune pe şniţele, se rulează şi se aşază într-o tavă adîncă unsă. Se ung şniţelele deasupra şi se dau la cuptor  cu capere, sare, 1 pahar apă.

Cînd s-au rumenit se pune: făina, apa, vinul, sosul de friptură, bulion şi castraveciori tocaţi, apoi se fierbe cu capac circa 30 minute. Se aşază ruladele pe platou.

La un cap al ruladelor se pune cîte un cartof rotund prăjit în care se înfige o felie de morcov crud care să reprezinte capul şi ciocul în cartof se înfig şi cîte 2 stafide (sau capul unei măsline) care reprezintă ochii, iar la celălalt capăt al ruladelor se înfig fire de praz (sau ceapă verde) care să reprezinte coada.

Se garniseşte cu ciuperci sotate şi cu cartofi ducesa (v. reţeta). Sosul se ser­veşte separat şi se pune puţin pe rulade.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.