Parjoale de gaina

Printeaza

Parjoale de gaina

Ingrediente:Parjoale de gaina

  • 1 găină
  • 2-3 linguri smîntînă
  • 100 g unt (sau 150 g slănină)
  • 3 felii miez de pline
  • 1 ceapă
  • 1 le­gătură pătrunjel verde
  • 1 legătură mărar
  • 2 ouă
  • pesmet
  • sare
  • piper
  • 500 g garnitură de zarzavat
  • 10 linguri sos

Mod de preparare:

Alegem o găină şi fără să o pîrlim îi scoatem pielea, desfacem carnea de pe oase şi o tocăm. Apoi adăugăm miez de pîine albă, ceapă, pătrunjel, mărar şi o bucăţică de unt, batem totul în piuliţă şi trecem compoziţia printr-o sită rară. Dacă nu este destul de moale, adăugăm smîn­tînă.

Punem piper, amestecăm bine cu lingura, udăm masa cu apă rece şi îm­părţim carnea, socotind cîte două pîrjoale de persoană.

Facem pîrjoale punînd în fiecare cîte un os de pasăre cu un ca­păt ieşit în afară în partea cea mai as­cuţită a pîrjoalei. Mai departe procedăm la fel ca la pîrjoalele din carne de vacă dîndu-le prin pesmet şi prăjindu-le în unt sau în untură, la foc mic.

Servim cu orice garnitură de zarzavat cu sos picant sau sos de ciuperci.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.