Parjoale de peste in sos de ceapa

Printeaza

Parjoale de peste in sos de ceapa din: peste, sare, ceapa, ou, piper, cartofi, lamaie, unt, pesmet, boia dulce.

Ingrediente: Parjoale de peste in sos de ceapa

  • un kg peşte congelat fără oase
  • sare
  • 3 cepe
  • un ou
  • piper măcinat
  • 3 cartofi
  • o jumătate de lămâie
  • două linguri de unt sau o ceaşcă de ulei
  • pesmet
  • boia dulce

 

Mod de preparare:

Din peştele curăţat de solzi şi de oase şi pe jumătate decon­gelat, tăiat cubuleţe mici, o ceapă tocată mărunt, un ou, sare şi piper măcinat se prepară un amestec omo­gen şi se fac pârjoale care se trec prin pesmet şi se prăjesc în ulei fierbinte.

Se scot separat pe o farfurie. Cartofii se curăţă de coajă, se taie rondele şi se pun cu două cepe tăiate peştişori să se prăjească în uleiul rămas de la pârjoale. Se înmoaie uşor, se adaugă o cană de apă caldă şi sare şi se aco­peră cratiţa.

Se fierbe mâncarea încet, colorată cu o linguriţă de boia dulce de ardei. Se pun pârjoalele în sos, se lasă să clocotească 10 minute împreună şi se serveşte totul cald, cu zeamă de lă­mâie stoarsă peste pârjoale, cu pâine proaspătă sau prăjită şi cu vin alb.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.