Parjoale de cartofi cu rosii si ceapa verde

Printeaza

Parjoale de cartofi cu rosii si ceapa verde din: zahar, ulei, salata verde, cartofi, ceapa verde, branza, unt, marar, sare, patrunjel, rosii, pesmet, piper, mere acrisoare, oua.

Ingrediente:Parjoale_de_cartofi_cu_rosii_si_ceapa_verde

  • 2 lingurite zahăr
  • ulei pentru prăjit
  •  salată verde
  • 600 g cartofi roşii
  • 1-2 legaturi ceapă verde
  • 100 g brânză
  • 30 g unt
  • 1 legatura mărar
  •  sare
  • 1 legatura pătrunjel
  • 3 roşii
  • 100 g pesmet
  •  piper
  • 500 g mere acrişoare
  • 2 ouă

 

Mod de rpeparare:

Se spală cartofii, se curăţă de coajă şi se taie cubuleţe ca pentru piure. Se pun să fiarbă cu un praf de sare, la foc mic. După ce au fiert, se scurg de zeamă şi se lasă câteva minute la rece, apoi se zdrobesc cu blenderul. Se amestecă cu untul, cu verdeaţa, cu ceapa tăiată rondele, cu brânza rasă şi cu ouăle bătute.

Din compoziţia obţinută se formează pârjoalele de cartofi. Se trec prin pesmet şi se prăjesc în ulei încins. După ce s-au prăjit, se scot pe un prosop absorbant de bucătărie şi se lasă la temperatura camerei.

Se curăţă şi se taie merele cubuleţe, se amestecă cu roşiile, sarea, piperul şi se pun la fiert să dea în câteva clocote şi să scadă la jumătate. Se servesc împreună cu pârjoalele pe frunze de salată.

Parjoale de cartofi cu rosii si ceapa verde

Parjoale_de_cartofi_cu_rosii_si_ceapa_verde

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.