Parfe din spuma de ciocolata

Printeaza

O reteta de parfe din spuma de ciocolata din: ciocolata amaruie, ciocolata cu lapte, ciocolata alba, oua, zahar tos si foite de ciocolata.

Ingrediente:Parfe din spuma de ciocolata

  • 100 g ciocolata amaruie, 70% cacao
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 100 g ciocolata alba
  • 9 oua separate
  • 3 linguri zahar tos
  • foite de ciocolata pentru ornat

 

Mod de preparare:

Rupe fiecare sortiment de ciocolată în bucăţi mici şi topeşte-le în boluri separate, la bain-marie. Tapetează o formă de chec de 1 litru cu folie alimentară. Bate albuşurile spumă şi adaugă zahărul, continuă să baţi până când se topeşte.

Adaugă în fiecare bol câte 3 gălbenuşuri şi apoi combină fiecare bol cu câte o lingură mare de spumă de albuşuri. Amestecă şi apoi încorporează delicat şi restul de spumă, împărţit în mod egal.

Toarnă spuma de ciocolată amăruie în forma pregătită, nivelează suprafaţa şi toarnă spuma de ciocolată cu lapte într-un strat egal. Toarnă apoi spuma de ciocolată albă, nivelează suprafaţa, acoperă cu folie alimentară şi dă la congelator 4 ore sau peste noapte.

Foite de ciocolata pentru ornat: Topeşte 40 g ciocolată amăruie şi 40 g ciocolată albă in două boluri mici, la bain-marie, şi toarnă pe pe tava de copt tapetată cu hârtie de copt, într-o fâşie lată de 10 cm. Amestecă pentru a obţine linii marmorate şi lasă să se întărească. Taie triunghiuri isoscel şi apoi dă la frigider pentru a se întări complet.

Dacă dispui de timp suficient, toarnă pe hârtie mai întâi ciocolata amăruie şi lasă să se întărească, toarnă apoi ciocolata albă pentru ca striurile să fie evidente.

Adu vasul la temperatura ambiantă cu 5 -10 minute înainte de a servi. Răstoarnă pe platoul de servit şi ornează cu foite de ciocolată.

Parfe din spuma de ciocolata

Parfe din spuma de ciocolata

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.