Parfe de ciocolată cu aromă de vanilie

Printeaza

O reteta de parfe de ciocolata cu aroma de vanilie din: ciocolata amaruie, foid e gelatina, frisca, zahar tos, batond e vanilie si sare.

Ingrediente:Parfe de ciocolată cu aromă de vanilie

  • 230 g ciocolată amăruie
  • 2 foi de gelatină
  • 2 dl frişcă lichidă
  • 100 g zahăr tos
  • 1 baton de vanilie
  • sare

 

Mod de preparare:

Intr-o cratiţă, daţi în clocot 0,7 dl de apă cu zahărul, batonul de vanilie tăiat pe lungime şi un praf de sare. Amestecaţi şi fierbeţi siropul la foc mic 2-3 minute, apoi luaţi-l de pe foc. Scoateţi batonul de vanilie şi puneţi-l deopar­te. Rupeţi bucăţele 200 g de ciocolată şi adăugaţi-o în sirop. Amestecaţi din când în când să se topească complet, după care lăsaţi-l să se răcească.

Puneţi la înmuiat gelatina în apă rece câteva minute, stoarceţi-o şi topiţi-o într-o crăticioa- ră, cu o lingură de apă, pe aragaz, la foc foarte, foarte mic, amestecând tot timpul. Strecuraţi-o printr-o sită foarte fină şi turna­ţi-o peste siropul de ciocolată.

Bateţi cu mixerul frişca până se umflă, dar să rămână moale, apoi turnaţi în ea siropul răcit. împăr­ţiţi compoziţia în patru forme monoporţie şi băgaţi-le în congelator cel puţin 2 ore.

Cam cu 1 oră înainte de a servi, mărunţiţi cio­colata rămasă şi topiţi-o în bain-marie. Lăsaţi-o să se răcorească şi, cu o lingură sau cu un con de hârtie de cuptor căruia i-aţi tăiat vârful, decoraţi cu ciocolată marginea farfurioarelor de desert.

Puneţi şi farfurioare­le în congelator şi scoateţi-le cu 20 de minu­te înainte de a servi desertul. Răsturnaţi pe ele parfeul după ce aţi cufundat câteva secunde formele în apă caldă. Completaţi ornarea cu batonul de vanilie tăiat bucăţele.

Parfe de ciocolată cu aromă de vanilie

Parfe de ciocolată cu aromă de vanilie

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.