Parfait de smochine si pecan

Printeaza

Parfait de smochine si pecan din: vanilie, nuci pecan, suc de cocos, sirop de agave, cruditati, capsuni sau zmeura, smochine.

Ingrediente: Parfait de smochine si pecan

  • o păstaie de vanilie
  • o jumătatd de ceaşcă de nuci pecan
  • o jumătate de ceaşcă de suc de nucă de cocos tânără
  • două linguri de sirop de agave (facultativ)
  • o jumătate de ceaşcă de crudităţi pentru drum ori nuci
  • o jumătate de ceaşcă de căpşuni feliate sau zmeură
  • o jumătate de ceaşcă de smochine proaspete, sau un sfert de ceaşcă de smochine deshidratate, feliate

 

Mod de preparare:

Tăiaţi pe lung păstaja de vanilie şi scoateţi pulpa.

Puneţi nucile pecan într-un mixer şi amestecaţi-le până se omogenizează bine. Turnaţi treptat sucul de nucă de cocos, siropul de agave şi pulpa de vanilie, până se obţine o textură cremoasă.

In două pahare înalte, puneţi un strat subţire de cremă de pecan pe fund, deasupra un strat de amestec pentru drum, apoi un strat de smochine şi căpşuni (sau zmeură). Repetaţi alternanţa straturilor, până sus.

Garnisiţi cu puţină cremă şj căpşuni sau zmeură, şi serviţi cu o linguriţă cu coada lungă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.