Parfait de portocale cu sos de afine

Printeaza

Parfait de portocale cu sos de afine din: portocale, oua, lichior de portocale, zahar, menta, smantana, fine, zahar, baton de scortisoara, pastaie de vanilie, vin rosu, biscuiti, frisca, menta.

Ingrediente:Parfait_de_portocale_cu_sos_de_afine

  • 4-5 portocale
  • 3 oua
  • o lingura lichior de portocale
  • 70 g zahar
  • 2 lingurite menta uscata
  • 200 ml smantana

pentru sosul de afine:

  • 200 g afine congelate
  • 130 g zahar
  • un baton scortisoara
  • o pastaie de vanilie
  • 100 ml vin rosu, dulce

pentru servit:

  • biscuiti sfaramiciosi
  • 250 ml frisca lichida
  • fructe decongelate
  • frunze menta

 

Mod de preparare:

Pentru parfait, se trec prin râzătoare 4-5 portocale şi apoi se storc de suc, care trebuie să fie 120 ml. Gălbenuşurile se freacă bine cu 40 g zahăr, lichiorul, coaja şi sucul de portocale. Amestecul se pune la bain-marie şi se bate până ce se obţine o cremă care se lasă deoparte.

Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare, iar peste menta uscată se pune un sirop făcut din 30 g zahăr şi apă. Se lasă să se infuzeze, se strecoară şi se adaugă peste albuşuri, bătând în continuare.

Se adaugă spuma peste amestecul cu gălbenuşuri, se pune şi smântână, bine scursă şi se amestecă. Se dă la congelator pentru 3 ore. In momentul servirii se prepară sosul pentru care se topeşte zahărul într-o tigaie, se adaugă afinele şi apoi vinul. Se adaugă scorţişoara şi vanilia şi se lasă pe foc 10 minute.

Pentru servit, se pune un strat de biscuiţi, apoi parfait, sosul de afine şi frişca bătută. Se aduce la masă cu fructe şi mentă proaspătă.

Parfait de portocale cu sos de afine

Parfait_de_portocale_cu_sos_de_afine

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.