Parfait cu banane

Printeaza

Parfait cu banane din: oua, faina, lapte, zahar farin, baton de vanilie, unt, banane, frisca.

Ingrediente:Parfait_cu_banane

  • 6 oua
  • 3 lingurite faina
  • un litru lapte
  • 500 g zahar farin
  • un baton vanilie
  • 250 g unt
  • 4 banane
  • 500 g frisca

 

 

Mod de preparare:

Se separa ouale. Galbenusurile se freaca cu un praf de sare si cu jumatate din cantitatea de zahar pudra. Se adauga faina cernuta, batonul de vanilie si se toarna laptele caldut. Se pune untul taiat cubulete si compozitia obtinuta se lasa sa fiarba pe baie de aburi.

Ca sa nu se taie, trebuie sa se amestece continuu pana ce se obtine o compozitie foarte fina. Se scoate din apa in care a fiert si se lasa sa se raceasca. Cat timp sta la rece, se amesteca continuu pentru a evita cocoloaşele.

Separat, se bat albusurile cu zaharul ramas, iar spuma obtinuta se amesteca cu crema. Cele doua compozitii se trec dintr-un bol in altul pana se incorporeaza si se obtine o crema pufoasa. Se unge o folie de aluminiu cu unt.

Cu folia se tapeteaza o tava de cozonac si se toarna compozitia de parfait. Se acopera tot cu folie si se baga la rece. Cand se serveste, se taie o bucata de parfait, se aranjeaza in cupa, se pun feliute de banana, un strat de parfait, unul de frisca si se orneaza cu un fursec sau in functie de preferinte.

Parfait cu banane

Parfait_cu_banane

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.