Papricas de pui cu galuste si smantana – delicios

Printeaza

Papricas de pui cu galuste si smantana din: carne de pui, ulei, ceapa, smantana, faina, ou.

Ingrediente:Papricas de pui cu galuste si smantana

  • 150 g carne de pui
  • 1 lingură ulei
  • 1/2 ceapă fiartă
  • 1 lingură smântână
  • 1/2 linguriţă făină

Pentru găluşte:

  • 1 ou
  • 2 linguri făină

Mod de preparare:

Carnea de pui curăţată şi spălată se prăjeşte în ulei, la care se adaugă câte putină apă caldă şi se lasă sub capac la foc încet până se frăgezeş­te.

Se pune ceapa fiartă, dată prin sită, făina desfăcută în putină apă rece şi smântână cu care se mai lasă să fiarbă 10 minute.

Pentru găluşte se amestecă oul cu făina până se omogenizează.

Dacă e nevoie, se adaugă şi puţină apă, astfel încât să obţinem o compoziţie de consistenta unei smântâni mai groase.

Compozitia se ia cu linguriţa, se fierbe în apă clocotită 10- 15 minute, apoi se strecoară şi găluştele se pun în papricaş.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.