Papricaş de pui cu clătite la cuptor

Printeaza

Papricaş de pui cu clătite la cuptor

Ingrediente:Papricaş de pui cu clătite la cuptor

  • 1 pui
  • 4 cepe
  • 300 ml lapte
  • 4 linguri făină
  • 2 ouă
  • 400 g smântână
  • boia
  • piper
  • sare
  • ulei

 

Mod de preparare:

Speli puiul, îl porţionezi, tai ceapa mărunt, o căleşti în ulei şi adaugi bucăţile de carne. Le laşi să se rumenească puţin, apoi stingi cu apă cât să acopere carnea, presari sare, piper şi boia după gust şi laşi să fiarbă totul pe foc mic.

In acest timp faci un aluat de clătite din lapte, făină, ouă şi un praf de sare din care prăjeşti apoi 8 clătite. Două clătite le laşi întregi, iar pe celelalte le rulezi strâns, le tai în bucăţi de un deget lăţime şi le adaugi în cratiţă după ce ai luat-o de pe foc.

Aşezi apoi într-o formă rotundă unsă cu ulei o clătită întreagă, răstorni compoziţia de carne cu clătitele tăiate şi acoperi totul cu a doua clătită întreagă. Torni toată smântână şi dai vasul la cuptor pentru 40 de minute.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.