Papricas de oaie cu cartofi

Printeaza

Papricas de oaie cu cartofi din: carne de oaie, untura, usturoi, ceapa, ardei, sare, piper.

Ingrediente:Papricas de oaie cu cartofi

  • 3 linguri untură de porc
  • 1 kg ceapă
  • 4 ardei graşi
  • 2 kg carne de oaie
  • sare
  • piper
  • usturoi

 

Mod de preparare:

Se călesc în 3 linguri untură de porc, 1 kg ceapă şi 4 ardei graşi, tocaţi, se presară sare, se lasă 5 minute, apoi se adaugă 2 kg carne de oaie tăiată bucăţi şi se lasă până ce carnea îşi schimbă culoarea.

Se pune apă clocotită până trece peste carne, se adaugă piper măcinat, 2 foi de dafin, chimion şi 5 căţei de usturoi tăiaţi bucăţele. Se fierbe la foc mic, amestecând.

Când carnea este aproape fiartă, se pun 1 lingură boia dulce de ardei şi 2 linguri pastă de gulaş şi se lasă să fiarbă. Se curăţă 1 kg cartofi, se taie în două şi se fierb în apă cu sare.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.