Papaya gratinate cu rosii si tortilla chips

Printeaza

Papaya gratinate cu rosii si tortilla chips din: rosii, coriandru, ceapa, usturoi, papaya, ulei de masline, sare, piper, nucsoara, branza gruyere, pesmet, unt, chipsuri tortilla.

Ingrediente:

  • 2 rosii mari
  • 2 linguri de frunzulite de coriandru fin taiat
  • 1 ceapa
  • 4 catei usturoi
  • 2 papaya
  • 8 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper negru proaspat rasnit
  • nucsoara
  • 100 g branza Gruyere (o varietate de svaiter)
  • 1 lingura de pesmet
  • 1 lingura de unt
  • 1 pachet cu chipsuri tortilla
  • frunzulite de coriandru pentru decor

 

Mod de preparare:

Oparesti rosiile, le scoti pielita si semintele, apoi le tai cubulete. Cureti si tai marunt ceapa si usturoiul. Speli fructele de papaya, le tai in jumatati in lung, le scoti samburii si scobesti pulpa fructului, lasand coaja cu un strat de 1 cm de miez. Tai pulpa de papaya in bucati mici.

Prajesti ceapa si usturoiul in 4 linguri de ulei, pana devin sticloase, apoi adaugi bucatele de papaya si de rosii si le calesti. Condimentezi cu sare, piper, nucsoara, apoi incorporezi branza rasa, pesmetul, untul, coriandrul tocat si restul de ulei de masline.

Cu amestecul de legume obtinut, umpli jumatatile de papaya, pe care le asezi intr-o tava unsa cu grasime si le lasi la gratinat circa 20 de minute in cuptorul incins in prealabil ( la 220 grade C). Le decorezi cu frunzulite de coriandru si le servesti cu chipsuri de tortilla.

Pofta buna!

1 comentariu

  1. As incerca niste papaya gratinate. Nu stiu insa unde sa gasesc papaya. Si branza Gruyere este greu de gasit, dar poate o inlocuiesc cu alt tip de branza.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.