Papara cu spanac

Printeaza

Papara cu spanac din: spanac, oua, franzela, lapte, branza de capra, smantana, unt, sare, piper.

Ingrediente:Papara cu spanac

  • 1 kg spanac
  • 2 oua
  • 1/2 franzela
  • 1 cana cu lapte
  • 150 g branza de oi sau de capra
  • 1 pahar cu smantana
  • 1 lingura cu unt
  • sare
  • piper macinat

 

Mod de preparare:

Alegeţi spanacul frunză cu frunză şi-I spălaţi în 2-3 ape. îl tăiaţi fâşii, îl puneţi încratiţă largă fără apă sau grăsime. Lăsaţi cratiţa pe foc mic până când frunzele de spanac pierd apă şi se înmoaie.

Amestecaţi în cratiţă cu o lingură de lemn până obţineţi un piure uniform.

Tăiaţi franzela felii, înmuiaţi în lapte cald, puneţi în straturi într-o formă de sticlă unsă cu unt. Peste franzelă întindeţi piure-ul de spanac, sărat şi piperat după gust.

Radeţi peste spanac brânză de capră sau de oaie, încheiaţi cu ouăle bătute spumă împreună cu lapte rămas.

Puneţi forma în cuptorul fierbinte pentru 30 min (la foc potrivit) şi scoateţi când s-a rumenit puţin. Serviţi fierbinte, cu smântână deasupra.

 

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. N-am mai auzit pana acum de papara

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.