Papanasi cu prune

Printeaza

O reteta delicioasa de papanasi cu prune din: branza de vaci, unt, oua, pesmet, faina, miere, amidon, zahar, frisca, zahar vanilinat si unt.

Ingrediente:Papanasi cu prune

  • 500 g branza de vaci
  • 100 g unt moale
  • 4 oua
  • 180 g pesmet
  • 200 g faina
  • 2-3 linguri miere
  • 1 lingurita amidon
  • 12 cuburi de zahar
  • 100 ml frisca
  • 1 plic zahar vanilinat
  • 50 g unt

 

Mod de preparare:

Se stoarce bine brânza de vaci. Se bate untul spumă cu ouăle; se înglobează brânza, 100 g pesmet, făina, 60 g zahăr şi 1 praf de sare. Se lasă să se odihnească 30 min.

Se aleg 12 prune frumoase şi se golesc de sâmburi, fără să le tă­iem. Celelalte prune se taie jumă­tăţi, se golesc de sâmburi şi pulpa se taie cuburi.

Se pun la fiert cu miere şi 100 ml apă. Se adaugă amidonul dizolvat în prealabil în­tr-o lingură de apă. Se lasă să dea în clocot, apoi se lasă la răcit.

Se pune la fiert o cantitate mare de apă cu sare. Se scoate din aluat o porţie mică şi se face pro­ba: dacă se sfărâmă, se mai adaugă puţină făină în aluat. Pru­nele rămase întregi se umplu cu câte o bucăţică de zahăr.

Cu mâi­nile umede, se îmbracă prunele în aluat şi se modelează găluşte. Se introduc în apa fierbinte şi se lasă să fiarbă 15 min. la foc moale. Frişca se bate cu zahăr vanilinat.

Se încinge untul şi se prăjeşte restul de pesmet; se adaugă 1 lingu­ră zahăr. Găluştele, scurse de zeamă, se tăvălesc prin pesmet şi se servesc cu compot şi frişcă.

Papanasi cu prune

Papanasi cu prune

Pofta buna!


Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.