Papanasi de Bucovina

Printeaza

Papanasi de Bucovina din: branza de vaci, ou, zahar vanilat, stafide, sare, zahar, faina de grau, gris.

 

Ingrediente:Papanasi de Bucovina

  • 300g brânza de vaci
  • 1ou
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 25g stafide
  • 1 vârf de cutit sare
  • 25g zahar tos
  • 2 linguri faina de grâu
  • 2-3 linguri gris

 

Mod de preparare:

Se amesteca bine toate ingredientele si se fac gogoloaie care se latesc dupa modelul pârjoalelor moldovenesti.

Se prajesc pe ambele parti în ulei încins.

Se servesc cu înghetata deasupra, smântâna sau dulceata, sau, ca sa nu gresiti, cu toate la un loc.

 

Pofta buna!


poate te intereseaza si:

Papanasi rusesti

Papanasi rusesti

Papanasi rusesti din: branza de vaci, ou, faina, zahar, sare. Ingrediente: 400 g brânză de vaci 1 ou 2 linguri de făină 1 praf de sare 1 lingură zahăr (opţional)   Mod de preparare: Se amestecă ingredientele într-un bol până obţinem un aluat omogen şi lipicios, într-o farfurie plată turnăm puţină făină, care ne va […]

Papanasi cu struguri

Papanasi cu struguri

Papanasi cu struguri din: branza dulce de vaci, gris, ou, struguri, faina, coaja de lamaie, unt, pesmet, zahar si zahar vanilat. Ingrediente: 250 g branza dulce de vaci 2 linguri gris 1 ou 200 g struguri mari de masa 2 linguri faina 1 lingurita coaja rasa de lamaie 100 g unt 100 g pesmet 1 […]

 

Papanasi deliciosi

Papanasi cu afine

Papanasi cu afine din: oua, faina, ulei, branza, dulceata, zahar, smantana. Ingrediente: 1 kg brânză de vaci, bine scursă 6 ouă 9 linguri făină 1 praf sare ulei, pentru prăjit smântână, după gust dulceaţă de afine 2-3 linguri zahăr pudră   Mod de preparare: Freci brânza de vaci cu gălbenuşurile, cu făina şi cu sarea. […]

Reteta papanasi fierti cu branza

Papanasi cu smantana

Papanasi cu smantana din: branza de vaci, oua, faina, gris, sare, unt, smantana. Ingrediente: 1/2 kg brânză de vaci 3 ouă crude 4 linguri făină 1 lingură gris sare 1 lingură unt smântână   Mod de preparare: Intr-un castron mai mare se amestecă brânza, ouăle crude, făina, grisul, untul şi sarea. Separat, se pune la fiert […]

 

Pofta buna!

 

 

Incoming search terms:

  • papanasi bucovineni

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.