Papanasi cu stafide

Printeaza

Papanasi cu stafide din: branza de vaci, oua, gris, unt topit, zahar, sare, stafide.

Ingrediente:Desert_6

  • 250 g brânză proaspătă de vaci
  • 2 ouă
  • 3 linguri gris
  • 2 linguri unt topit
  • zahăr, după gust
  • 1 praf de sare
  • câteva stafide, pentru decor

 

Mod de preparare:

Baţi ouăle într-un bol cu praful de sare. Adaugi brânza şi grisul şi frămânţi cu mâna, până se omogenizează compoziţia. Pui la fiert 2 litri apă într-un vas mai larg. Formezi biluţe între palmele ude şi le pui la fiert în apa clocotită sub capac, la foc mai mic, pentru a nu se sparge papanaşii.

Când s-au ridicat toţi la suprafaţa apei, papanaşii sunt fierţi. Ii scoţi pe rând cu o paletă cu găuri, pentru a scurge apa din ei. Ii stropeşti cu untul topit separat, la foc mic şi îi pudrezi cu zahăr, după gustul fiecăruia.

Serveşti papanaşii împreună cu câteva stafide presărate printre ei.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.