Papanasi cu morcovi
PrinteazaPapanasi cu morcovi din: branza, oua, faina, zahar, morcovi, zahar, bicarbonat, sare, lamaie, dulceata, ulei, smantana.
- 700 g brânză de vaci
- 4 ouă mari
- 400 g făină
- 150 g zahăr
- 2 morcovi noi
- 2 plicuri zahăr vanilinat
- 1 linguriţă bicarbonat
- 1 praf de sare
- coajă de lămâie
- dulceaţă de căpşuni
- ulei pentru prăjit
- smântână dulce
Mod de preparare:
Baţi ouăle cu zahărul, brânza, bicarbonatul nestins, arome, apoi adaugi făină până obţii un aluat potrivit de tare.
Incorporezi treptat câte o lingură de morcovi raşi, apoi făina cernută. Formezi discuri pe care le găureşti la mijloc, dându-le forma de inel. Le prăjeşti lent în ulei încins, altfel nu au timp pentru a creşte.
Când sunt aurii, îi scoţi pe şerveţele absorbante, îi serveşti cu smântână si dulceaţă.
Pofta buna!