Papanasi cu dulceata de visine si ciocolata

Printeaza

Papanasi cu dulceata de visine si ciocolata din: branza de vaci, oua, faina, praf de copt, bicarbonat de sodiu, zahar, coaja de lamaie, ulei, smantana, dulceata de visine, sos de ciocolata.

Ingrediente:Papanasi cu dulceata de visine si ciocolata

  • 700 g brânză de vaci
  • 3 ouă
  • 500 g făină
  • o linguriţă praf de copt
  • o linguriţă bicarbonat de sodiu
  • un pliculeţ zahăr pudră
  • coajă rasă de lămâie
  • ulei

Pentru servit:

  • smântână
  • dulceaţă de vişine
  • sos de ciocolată

 

Mod de preparare:

Se sfărâmă cu furculiţa brânza de vaci, apoi se adaugă ouăle si se mixează bine. Se adaugă bicarbonatul de sodiu, praful de copt, zahărul pudră si coaja rasă de portocală.

La final, se adaugă făina, amestecând cu lingura la început, apoi cu mâna, până se formează un aluat moale. Aluatul se dă la rece cel puţin o oră.

Se pune uleiul la încins, timp în care se formează papanaşii (aproximativ 24 de papanaşi, cu căpăcele cu tot). Se prăjesc papanaşii în uleiul încins, pe ambele părţi, până îşi dublează volumul şi devin aurii.

Se scot cu paleta pe un şerveţel de bucătărie care să absoarbă uleiul în exces, apoi, cât încă sunt calzi, se toarnă deasupra smântână din belşug si se adaugă desupra fiecăruia un moţ de dulceaţă de vişine sau sos de ciocolată.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.