Papanaşi cu dulceaţă de dude

Printeaza

Papanaşi cu dulceaţă de dude din: branza de vaci, faina, ou, gris, zahar, sare, bicarbonat, arome, smantana, dulceata, ulei.

Ingrediente:Deserturi_delicioase

  • 250 g branza de vaci proaspata si bine scursa
  • 4 linguri faina
  • 1 ou
  • 2 linguri gris
  • 2 linguri zahar
  • sare
  • un varf cutit bicarbonat
  • arome
  • smantana
  • dulceata
  • ulei pentru prajit

 

Mod de preparare:

Int-un bol amesteci făina cu grişul, sare, zahăr, arome, oul bătut, brânza, bicarbonatul, până ce totul se omogenizează. După ce aluatul s-a odihnit 10 minute, presari suprafaţa de lucru cu făină, faci un sul din aluat, tai bucăţele egale, apoi formezi în palme sfere mici pe care le aplatizezi.

Apoi le faci cu degetul o gaură în centru şi le pui în ulei foarte bine încins; le prăjeşti. Le scoţi apoi pe şerveţele de hârtie. în acelaşi timp prăjeşti şi mici sfere, pe care urmează să le pui dea­supra papanaşilor.

Serveşti pe farfurie papanaşii cu smântână, cu mica sferă pusă în gaură, iar deasu­pra torni dulceaţă.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.