Papanasi brasoveni cu dulceata

Printeaza

Papanasi brasoveni cu dulceata din: branza de vaci, faina, oua, praf de copt, lamaie, sare, ulei, dulceata de fructe

Ingrediente:Papanasi brasoveni cu dulceata

  • 1/4 kg brânză de vaci
  • 1 cană cu faină
  • 2 ouă
  • 1 praf de copt
  • răzătură de lămâie
  • sare
  • 1 cană cu ulei
  • dulceaţă de fructe                                                                                                                p

 

Mod de preparare:

Cerneţi faina şi amestecaţi cu praful de copt.

Desfaceţi brânza într-un vas smălţuit, puneţi deasupra făina, faceţi un gol în mijlocul vasului şi puneţi ouăle, răzătură de lămâie şi sare, apoi frământaţi cu mâna aluatul. Obţineţi un aluat destul de dens din care faceţi suluri lungi şi groase cât degetul.

Modelaţi din aceste suluri cercuri (covrigei) cu diametrul de 3-4 cm pe care le rumeniţi în ulei fierbinte.

Turnaţi uleiul într-un tuci cu gura largă şi fundul drept, încălziţi pe foc potrivit şi rumeniţi papanaşii. Scoateţi pe şerveţele, apoi treceţi pe farfurii curate.

Serviţi papanaşii umplând golul cu dulceaţă de fructe. Papanaşii sunt buni când sunt calzi.

In Bucovina papanaşii se servesc acoperiţi cu smântână proaspătă, turnată deasupra.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.