Papaia

Printeaza

Papaia

PapaiaCând europenii au văzut pentru prima dată fructul papaia, cu pulpa sa de un portocaliu-roşiatic intens şi cu aroma sa delicată şi dulce, l-au numit „pepene de copac”. Ei l-au dus din America Centrală şi în alte regiuni tropicale ale lumii.

Forma unui papaia depinde de planta pe care a crescut, care poate avea inflorescenţe hermafrodite sau doar inflorescenţe feminine. Fructele plantelor feminine sunt mai rotunde şi au mai puţină pulpă decât fructele plantelor hermafrodite, care au o formă mai alungită şi o pulpă mai groasă.

Un fruct papaia copt se recunoaşte după coaja sa verde, pătată cu galben. Pentru a mânca un fruct proaspăt, trebuie sâ-l tăiaţi în două, de-a lungul şi să scoateţi cu lingura seminţele negre, care seamănă cu nişte boabe de piper şi au, de asemenea, un gust piperat.

Fructul se serveşte tăiat felii şi garnisit doar cu lămâie sau lime. Gustul este desăvârşit!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.