Panna cotta cu sos de fructe

Printeaza

O reteta de panna cotta cu sos de fructe din: baton de vanilie, zahar pudra, foi de gelatina, apa, piersici, lichior de migdale, suc de lamaie si frunze de lamaita.

Ingrediente:

  • 1/2 baton de vanilie
  • 600 ml zahar pudra
  • 4 foi gelatina
  • 100 ml apa
  • 300 g piersici sau nectarine
  • 1 lingura lichior de migdale
  • 1/2 lingura suc de lamaie
  • frunze de lamaita

 

Mod de preparare:

Se cresteaza pe lung batonul de vanilie, se scoate miezul cu varful cutitului si se asaza intr-o craticioara. Se adauga pastaia de vanilie, frisca si 60 g zahar. Se dau in clocot, apoi se reduce focul si se lasa sa mai fiarba circa 8 minute la foc moale, amestecand.

Se dizolva gelatina in apa rece. Se ia de pe foc amestecul de frişcă şi se lasă să se răcorească puţin, amestecând continuu, ca să nu se formeze o pojghiţă la suprafaţă. Se dizolvă înăuntru foile de gela­tină stoarse în prealabil. Se repartizează compoziţia în forme şi se lasă să se răceas­că. Apoi se dă la frigider 5 ore.

Se spala piersicile, se golesc de sâmburi şi se taie cuburi. Se amestecă restul de zahăr cu lichior şi se toarnă peste fructe. Se încălzeşte compoziţia la foc moale şi apoi se dă în clocot. Se lasă să fiarbă puţin la foc moale şi se adaugă suc de lămâie.

Apoi se ia de pe foc şi se lasă să se răcească. Se desprinde panna cotta de pe marginile for­melor cu un cuţit bine ascuţit şi se răstoarnă pe farfurii. Se toarnă sosul peste desert şi se decorează cu frunze de lămâiţă.

Panna cotta cu sos de fructe

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.