Panna Cotta cu martipan
PrinteazaPanna Cotta cu martipan din: gelatina, ulei de floarea soarelui, lapte, zahar tos, frisca, lichior de migdale, esenta de migdale, fulgi de migdale si zahar tos.
- 5 plicuri gelatina
- 1 lingura ulei de floarea soarelui
- 300 ml lapte integral
- 100 g zahar tos
- 300 ml frisca lichida
- 4 linguri lichior de migdale
- cateva picaturi esenta de migdale
- 75 g fulgi de migdale
- 1-2 linguri zahar tos
Mod de preparare:
Inmoaie gelatina în apă rece. Unge cu ulei 6 forme mici de puding. Incălzeşte uşor 150 ml lapte cu zahărul, fără să fiarbă, la vasul de pe foc şi adaugă gelatina, amestecă pentru a se dizolva şi apoi adaugă laptele rămas, şi toarnă în formele pregătite. Dă la congelator minimum 4 ore sau peste noapte.
Rumeneşte migdalele 3-4 min, presară zahărul şi amestecă repede, ţine pe foc amestecînd până când se formează mici grămăjoare. Aşază-le pe hârtie de copt şi lasă să se răcească. Dacă sunt prea voluminoase, sfărâmă grămăjoarele.
Pentru a servi, demulează formele pe platoul de servit, presară migdalele şi serveşte imediat.
Panna Cotta cu martipan
Pofta buna!
Panna cotta este prajitura mea preferata