Panna cotta cu jeleu de fructe de padure

Printeaza

Panna cotta cu jeleu de fructe de padure din: jeleu, fructe de padure, gelatina, lapte, lamai, iaurt, vanilie.

Ingrediente:Panna_cotta_cu_jeleu_de_fructe_de_padure

  • 2×30 g pliculeţe cu jeleu de zmeură, fără zahăr
  • 25 ml apă fiartă
  • 100 g amestec de fructe de pădure
  • 30 g gelatină
  • 60 ml apă
  • 125 ml lapte
  • coaja rasă şi sucul de la 2 lămâi
  • 600 ml iaurt slab
  • 1 păstaie de vanilie
  • 100 g xylitol (îndulcitor)

 

Mod de preparare:

Prepară jeleul cu apa fiartă, după instrucţiunile de pe pachet. Adaugă fructele de pădure şi amestecă. Toarnă compoziţia într-o formă de budincă, unsă cu apă rece.

Lasă la frigider timp de 2-3 ore.

Pentru panna cota, dizolvă gelatina în apă timp de 5 minute. Intr-o cratiţă pune laptele, sucul şi coaja de lămâie, iaurtul, seminţele de vanilie şi îndulcitorul şi pune pe foc.

Amestecă permanent şi lasă până când compoziţia începe să fiarbă, la cratiţa de pe foc şi adaugă gelatina. Omogenizează bine şi lasă până când se răceşte.

Toarnă compoziţia peste jeleul întărit şi lasă la frigider timp de 4-6 ore, sau peste noapte. Scufundă forma în apă fiartă timp de 20 de secunde, apoi răstoarnă panna cota pe un platou.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.